Switch naar desktop website

Voorkom Vogelgriep

Zorg voor de juiste biosecurity maatregelen als pluimveehouder.

De vogelgriep is in Nederland gearriveerd. De aanleiding is een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarbij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle commerciële pluimveehouders.

Wat is Vogelgriep?

Avian Influenza, soms vogelgriep of vogelpest of het H5N1-griepvirus genoemd, is een virale ziekte die zeer besmettelijk kan zijn voor pluimvee zoals kippen, eenden en kalkoenen en kan worden overgedragen door direct contact met besmette dieren, via de lucht of door besmet materiaal zoals mest. Geïnfecteerde vogels hebben een hoog sterftecijfer. Het risico dat mensen besmet raken met het vogelgriepvirus is echter vrij laag.

Bezoekers

Neem de juiste maatregelen voor erfbetreders en bezoekers en voorkom Vogelgriep. Bereid jezelf goed voor met de juiste protocollen en materialen. Bekijk hier ons assortiment.

Transport

Alles wat je nodig hebt voor een duidelijke schone en vuile weg, desinfectie aan de poort en bedrijfskleding voor bestuurders in het assortiment. Bekijk hier alle producten voor de preventieve maatregelen rondom transport.

Stalreiniging & Desinfectie

Zorg voor de juiste desinfectiemaatregelen alvorens het betreden van de stal. Bekijk hier ons assortiment aan voetontsmettingsbakken en matten.

Ongedierte

Zorg voor een effectieve ongediertebestrijding. Laat je ongediertebestrijden door een erkend bedrijf of gebruik de juiste materialen. Bekijk hier ons volledige assortiment.

Producten voor preventie

Beoordeling door klanten: 7,9 / 10 - 22920 beoordelingen