Your Shopping Cart

Switch naar desktop website

Ratten- en muizenbestrijding

Rat and mice control

Ratten en muizen kunnen zorgen voor grote overlast binnen een bedrijf; ze dragen ziektes over, zorgen voor onrust en daardoor productieverlies bij de dieren. Daarnaast brengen deze knaagdieren schade toe aan leidingen en elektriciteit. Een goede bestrijding van ratten en muizen is daarom noodzakelijk. MS Schippers heeft alles in huis om de veehouder te ondersteunen; van rattengif tot muizenverjager, en van rattenklem tot muizenlokdoos. Daarnaast kan APC de volledige bestrijding op zich nemen!

Klik hier voor ons compleet assortiment

Feiten over ratten en muizen

  • Ratten en muizen zijn knaagdieren wat betekent dat hun tanden altijd door groeien. Ze moeten constant knagen om hun tanden kort te houden waardoor ze schade aan gebouwen en materialen aanrichten.
  • Het zichtvermogen van ratten en muizen is zeer zwak, maar andere zintuigen als tast, reuk en gehoor zijn sterk ontwikkeld. Door dicht langs muren of objecten te lopen benutten ze deze eigenschappen en weten ze altijd waar ze zijn. Dit is dan ook de ideale plek om lokdozen te plaatsen!
  • De meest voorkomende soorten in de veehouderij zijn de bruine rat, de zwarte rat en de huismuis. Ze komen bijna overal ter wereld voor doordat ze zich snel kunnen aanpassen aan hun omgeving. Ze veroorzaken dan ook overal overlast; in sommige kwetsbare gebieden verdringen ze zelfs inheemse diersoorten!

Wat te doen tegen overlast van ratten en muizen?

Voorkomen is beter dan genezen!

Knaagdieren hebben maar weinig nodig om te kunnen overleven; de beschikbaarheid van een schuilplek en plaatsen om te eten is genoeg. Door deze plekken onbereikbaar te maken en de omgeving schoon te houden wordt hun leefomgeving onaantrekkelijk en worden ratten en muizen buiten de deur gehouden. Dicht waar mogelijk gaten en kieren, ruim afval op en bewaar voedsel in onbereikbare en afgesloten opslagplaatsen.

Bestrijden van ratten en muizen

Hoewel preventieve weringsmaatregelen het uitgangspunt moeten zijn, zal dit niet altijd het probleem oplossen. Daarom adviseren wij het gebruik van verschillende bestrijdingsmiddelen; Om te weten welke producten het meest effectief zullen zijn is het van belang te weten welke rattensoort of muizensoort bestreden moet worden en hoe groot het probleem op het bedrijf is. Er zijn zowel chemische als niet-chemische bestrijdingsmiddelen, die bij een juiste toepassing allebei zeer effectief zijn. Graag een professioneel en persoonlijk advies? Neem contact met ons op en kunnen eventueel een persoonlijk plan van aanpak opstellen.

Soorten bestrijdingsmiddelen

  • Gif: Het gebruik van muizengif of rattengif als bestrijdingsmiddel is vaak het eerste waaraan je denkt wanneer overlast van knaagdieren wordt ervaren. Het op de juiste manier toedienen van gif vermindert de overlast van ratten en muizen. Lokaas, ook wel rodenticiden genoemd, zijn er in vele verschillende vormen, omdat een zwarte rat anders op een bepaald gif zal reageren dan een bruine rat of een muis. Daarnaast worden kleur- en smaakstoffen toegevoegd om het gif extra aantrekkelijk te maken en zo de opname te bevorderen.. Afhankelijk van waar en welke soort bestreden moet worden kan altijd het meest geschikte middel gekozen worden. Om de veiligheid van de omgeving te waarborgen dient lokaas altijd uitgelegd te worden in afgesloten ruimtes, zoals bijvoorbeeld in een muizenlokdoos.
  • Vallen: Naast gebruik te maken van gif kunnen ratten en muizen ook bestreden worden met niet-chemische middelen. Het bekendste voorbeeld daarvan is de muizenklem of rattenklem. Het voordeel van deze vallen is dat ze zeer effectief zijn en de muis of rat direct doden. Wel vergen deze vallen meer onderhoud doordat ze maar eenmalig effect hebben. Andere voorbeelden van vallen zijn de elektrische muizenverjager of een elektrische rattenval.
  • Overige assortiment: MS Schippers heeft naast de bekende bestrijdingsmiddelen tegen knaagdieren ook nog andere producten in het assortiment die gebruikt kunnen worden om plaagdieren te bestrijden die overlast veroorzaken bij de veehouder. Hierbij valt te denken aan onderstaande producten: vangkooien, vliegenbestrijding, insectenbestrijding, mollenklemmen en vogelwering.

Gebruik van professionele rodenticiden op agrarische bedrijven

APC is een team van professionele ongediertebestrijders, gespecialiseerd in de veehouderij. Zij kunnen de complete bestrijding op zich nemen en zorgen voor de totale ontzorging van onze klanten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Nog vragen?

Wij nemen graag contact met je op!

Direct advies

Bel voor persoonlijk advies naar 0497-339787 of stuur een mail naar klantenservice.nl@schippers.eu

Volg ons op social media