Switch naar desktop website

Laat het werk over aan

onze experts

Dankzij 25 jaar ervaring op het gebied van plaagdierbeheersing op boerenbedrijven is APC zeer goed in staat de uitdagingen van een veehouder te beoordelen en een volledige en professionele plaagdierbeheersing te realiseren.

Als je vragen hebt over onze service neem dan contact met ons op via

0497-339 771
Goodnature
Ratten-/muizenval

  • Effectief en veilig in gebruik
  • Gifvrije lokstof wordt door een lokstofpomp aangemaakt
  • Een CO²-aangedreven bout activeert een drukgolf die knaagdieren doodt


Goodnature

Feiten over ratten en muizen
Ratten


Ratten en muizen zijn knaagdieren. Dit betekent dat het gebit voortdurend groeit. Om hun gebit kort te houden, moeten ze permanent knagen, wat schade aan gebouwen en materialen veroorzaakt.

Muizen


Ratten en muizen hebben een slecht zicht, maar zijn goede klimmers en hebben een sterk tast-, reuk- en gehoororgaan. Bij de beheersing dienen deze eigenschappen meegenomen te worden.

Tips voor de beheersing van ratten en muizen

Het juiste moment


Het juiste momentRat- en muisbeheersing verloopt in géén geval uitsluitend in het winterseizoen. Ratten- en muizenpoep is zowel een hygiënisch probleem als een gezondheidsprobleem. Daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat ratten en muizen salmonella, dysenterie en Afrikaanse varkenspest kunnen overdragen. Neem daarom vroegtijdig maatregelen om de dieren te vangen of af te schrikken en voorkom dat ze terugkomen.

Vermijd chaos


Vermijd chaosRatten en muizen houden van rotzooi, omdat 'rommelkamers' hen veel bescherming bieden. Wanneer je de omgeving schoon houdt en de knaagdieren geen onderdak geeft, blijven ze weg. Maak gaten en scheuren dicht, ruim vuilnis op en bewaar voedsel op ontoegankelijke en afgesloten plaatsen.

Correcte plaatsing van vallen en aas


Correcte plaatsing van vallen en aas


Ratten en muizen lopen graag langs muren of beschermingsconstructies. Daarnaast zijn muizen ook goede klimmers. Een ruwe muur is geen obstakel als het gaat om het zoeken naar voedsel of onderdak. Plaats vallen op plaatsen die door de dieren gebruikt worden als looppaden, zoals muren en in de nabijheid van de schuilplaatsen In elke roedel heeft de lager geklasseerde "voorproever" de taak om een nieuwe voedselbron te proeven. Het aas moet daarom op verschillende locaties geplaatst worden. Deze locaties moeten voortdurend worden veranderd. Bij het plaatsen van het aas is het vooral belangrijk dat het ontoegankelijk is voor kinderen, huisdieren (katten en honden) en andere boerderijdieren. Het is raadzaam om het aas in lokaasboxen te plaatsen.

Soorten beheersingsmiddelen

Rattengif


Gif


Er is een breed scala aan muizen- en rattengif beschikbaar. Zowel in de vorm van tarwe en granulaat of als pasta, die als siliconen- of PU-schuim wordt aangebracht. De behandeling van het schuim vindt plaats in de schuifopeningen. Bij deze positionering wordt het reinigingsinstinct van de dieren benut. De chemische stof wordt opgenomen door de reinigingsactiviteit.

Wij adviseren je graag bij de keuze van de passende producten. Het beheersen van ratten en muizen met gif is alleen toegestaan met een vergunning. Per 2023 is het gebruik van gif verboden.

Vallen


Vallen


Naast gif kunnen ook ratten en muizen met niet-chemische middelen worden beheerst. Het bekendste voorbeeld is de muizen- of rattenval. Het voordeel van deze vallen is dat ze uiterst effectief zijn en de muis of rat onmiddellijk doden. Deze vallen vereisen echter meer inspanning omdat ze slechts een eenmalig effect hebben.


Een voorbeeld van effectieve ratten- en muizenbeheersing zonder het gebruik van giftige stoffen is de Goodnature ratten- en muizenval.apc_logo


Biologische beheersing


Naast de bekende bestrijdingsmiddelen biedt onze partner op het gebied van ongediertebeheersing APC ook andere producten/diensten aan die gebruikt kunnen worden voor de beheersing van knaagdieren zonder biociden.Beoordeling door klanten: 8 / 10 - 22782 beoordelingen