Your Shopping Cart

Switch naar desktop website

Voorkom Afrikaanse Varkenspest

Voorkom Afrikaanse Varkenspest

AVP

Voorkom Afrikaanse Varkenspest

De Afrikaanse varkenspest (AVP) is nu ook uitgebroken bij een zeugenhouder in Duitsland op 15 kilometer van de Nederlandse grens ter hoogte van Denekamp in Twente.

Opmars virusziekte

Sinds 2007 is de ziekte bezig aan een opmars via o.a. de Kaukasus, Rusland en de Oekraïne richting de Europese Unie. Sinds 2014 komt de ziekte voor in meerdere EU-landen. In september 2018 maakte het virus een grote sprong en raakten honderden wilde zwijnen in ons buurland België geïnfecteerd. In 2019 lag het aantal AVP-haarden in Europa onder wilde zwijnen en gehouden varkens bij elkaar opgeteld op 8.315 (bron: Europese Commissie). Sinds eind 2020 grijpt het virus ook om zich heen in Oost-Duitsland en helaas nu, in 2022 begint het virus zich akelig dicht in de buurt van Nederland te bevinden. Mede daarom is het raadzaam om maatregelen te nemen om verspreiding van het virus te minimaliseren.

Virus

Wat is Afrikaanse Varkenspest?

Varkens

Afrikaanse varkenspest (AVP) is een besmettelijke virusziekte bij gedomesticeerde varkens en andere varkensachtigen, zoals het wrattenzwijn en het boszwijn. Besmetting kan plaatsvinden door direct contact tussen varkens of zwijnen, maar ook via zachte teken in (sub)tropische regio’s, via besmette materialen of besmet voer. Het risico dat mensen besmet raken met Afrikaanse varkenspest is echter vrij laag (bron: Wageningen University & Research).

Preventieve maatregelen

Bezoekers

Neem de juiste maatregelen voor erfbetreders en bezoekers en voorkom Afrikaanse Varkenspest. Bereid jezelf goed voor met de juiste protocollen en materialen. Bekijk hier ons assortiment.

Transport

Alles wat je nodig hebt voor een duidelijke schone en vuile weg, desinfectie aan de poort en bedrijfskleding voor bestuurders in het assortiment. Bekijk hier alle producten voor de preventieve maatregelen rondom transport.

Desinfectie

Zorg voor de juiste desinfectiemaatregelen alvorens het betreden van de stal. Bekijk hier ons assortiment aan voetontsmettingsbakken en matten.

Ongedierte

Zorg voor een effectieve ongediertebestrijding. Laat je ongediertebestrijden door een erkend bedrijf of gebruik de juiste materialen. Bekijk hier ons volledige assortiment.

Direct advies

Bel voor persoonlijk advies naar 0497-339787 of stuur een mail naar klantenservice.nl@schippers.eu

Volg ons op social media