Switch naar desktop website

 

MS Kiemkill tegen Afrikaanse Varkenspest


Bewezen effectiviteit van MS KiemKill tegen Afrikaanse Varkenspest

13 mei 2020, Bladel, Nederland  - Ontsmettingsmiddel MS KiemKill van MS Schippers heeft bewezen effectief te zijn tegen Afrikaanse varkenspest, een zeer besmettelijke virusziekte die zich momenteel over de hele wereld verspreidt. MS Schippers meldt met genoegen uit onafhankelijke laboratoriumtesten dat het desinfectiemiddel Afrikaanse Varkenspest significant inactiveert. Dat maakt MS KiemKill het perfecte hulpmiddel in de strijd tegen deze pandemie.

Een OIE-referentielaboratorium* heeft MS KiemKill getest tegen Afrikaanse varkenspest (stam Ba71v). Het ontsmettingsmiddel significant inactiveert African Swine Fever en behaald een logreductie van 4,5. De werkzaamheid van MS KiemKill is bewezen bij een verdunning van 1:799 (een deel desinfectiemiddel tot zevenhonderdnegenennegentig delen hard water) bij 4 graden Celsius binnen een contacttijd van 30 minuten. Het laboratorium heeft geen cytotoxiciteit bij een concentratie van 1:799 geconstateerd.

MS KiemKill is een poedervormig, oxidatief en zeer snel werkend desinfectiemiddel met een breed werkingsspectrum. Het is effectief tegen vele bacteriën, schimmels, gisten en virussen. 

MS Schippers ontwikkelde MS KiemKill voor gebruik in de varkens-, rundvee- en pluimveehouderij. Het kan worden gebruikt voor het desinfecteren van laarzen, apparatuur, materialen en oppervlakken in dierverblijven en bijbehorende ruimtes. MS KiemKill bevat een kleurindicator welke de effectiviteit van het desinfectiemiddel in een oplossing met water laat zien.

Een kiemvrije leefomgeving is essentieel voor de gezondheid en prestaties van onze dieren. In sommige gevallen is het van cruciaal belang om een desinfectiemiddel zoals MS KiemKill te gebruiken dat snel in werking treedt. Als ziektekiemen snel en effectief worden gedood, kan de boer de ziekteverwekkers buiten de deur houden en (besmettelijke) dierziekten voorkomen.

Voor meer informatie over MS KiemKill, bezoek de productpagina: https://www.schippers.nl/ms-kiemkill-M2509870.html

**Voor informatie over OIE-referentiedeskundigen en -laboratoria, zie oie.int/scientific-expertise/reference-laboratories/list-of-laboratories/ onder African Swine Fever.

Kiemkill vs AVP

Beoordeling door klanten: 8 / 10 - 21906 beoordelingen